Een woning kopen

Wil je dat jouw huis het droomhuis van iemand anders wordt? Immosa Makelaardij biedt jou de juiste ondersteuning.

Als aankoopmakelaar sluiten wij altijd de beste deal. We kunnen namelijk slim onderhandelen, veel gerichter bieden en zijn vaak eerder op de hoogte van nieuw aanbod. Met onze professionele aankoopbegeleiding gaan wij onbeperkt met je mee naar de woningen die jou aanspreken. We begeleiden je van A-Z in het gehele aankoopproces. Deze dienst is volledig op basis van no cure, no pay. Dus geen huis gekocht = geen makelaarscourtage. Benieuwd naar de kosten voor jou zoekvraag? Vraag dan een offerte bij ons aan via de onderstaande knop. 

Zo werkt onze aankoopbegeleiding

 1. Zoekgesprek
  We beginnen met een zoekgesprek op ons kantoor, waarin we heel duidelijk jouw wensen in kaart brengen. Op basis van deze wensen maken we een zoekprofiel aan, waarmee we naar woningen gaan zoeken voor jou.
 2. Aankoopbezichtigingen inplannen
  Wij plannen de bezichtigingen in van de woningen die jou aanspreken en bij je passen. 
 3. Bezichtigingen
  Wij gaan samen bezichtigen. Het kan voorkomen dat je een keer zonder ons naar een bezichtiging gaat. Dit is afhankelijk van je interesse, onze agenda’s en hoe snel een huis verkocht dreigt te worden. Ben je na de eerste bezichtiging enthousiast, dan plannen we een tweede bezichtiging in waar we samen naar toe gaan.
 4. We brengen de woning in kaart
  Tijdens en ook na de bezichtigingen brengen wij de juridische en bouwkundige aspecten van de woning in kaart en voorzien je van professioneel advies.
 5. Waardebepaling en bieding
  Wij creëren een waardebepaling van de woning, bereiden een gerichte bieding voor en onderhandelen om de woning succesvol aan te kopen. 
 6. Koopakte begeleiding
  Wij controleren de koopakte en nemen deze samen uitgebreid door. Pas als alles helder is gaan we deze tekenen.
 7. Koppelen aan derden
  Wij helpen je bij de notariskeuze, bouwkundige keuring en taxatie. Wij staan in direct contact met de beste partijen hiervoor. Tevens zijn wij aanwezig bij de bouwkundige keuring.
 8. Termijnbewaking
  Wij houden de termijnen van de waarborgsom en de ontbindende voorwaarden in de gaten. Daarnaast controleren wij voor jou de nota van afrekening en de leveringsakte.
 9. Support
  Je kan tijdens het gehele traject op ons terugvallen voor vragen of advies.
 10. Inspectie en notaris
  Op de dag van de levering begeleiden wij je bij de inspectie van de woning en controleren we of alles in orde is. Als iets niet in orde is, zorgen wij ervoor dat dit wordt opgelost. Na de inspectie begeleiden wij je bij de notaris.

Wil je hierover meer informatie? neem gerust contact met ons op via de onderstaande knop. 

Taxaties 

Ben je op zoek naar een deskundige taxateur? Immosa Makelaardij werkt samen met regionale taxateurs die ons, professioneel en tegen een scherp marktconform tarief, helpen bij de taxatie van jouw woning. Een taxatierapport is meestal nodig voor de aan- of verkoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Deze uitgebreide deskundige taxatierapporten worden door elke financiële instelling geaccepteerd. 

Wij vinden het belangrijk dat je als consument op de inhoud van taxatierapporten moet kunnen vertrouwen en dat je helder inzicht krijgt in de manier waarop de waarde is bepaald. Transparantie is hierbij van belang. Onze regionale taxateurs zijn volledig gecertificeerd en staan ingeschreven in het Vastgoed Certregister en/of het S.C.V.M-register. Tevens zijn zij aangesloten bij de validatie-instituten NWWI (Nederlands Woning Waarde Insituut), I-Validatie en Taxateurs Unie en moeten derhalve aan strenge voorwaarden voldoen. Deze validatie-instituten bewaken de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door permanente controle.

Hypotheken 

Ook op het gebied van hypotheken willen wij natuurlijk het allerbeste voor jou. Immosa Makelaardij is hiervoor een samenwerking aangegaan met "De Hypotheek visie". Hierdoor ben je altijd verzekerd van een onafhankelijk, professioneel advies en uitstekende begeleiding. 

Belangrijk is dat je precies weet hoeveel je aan hypotheek kunt verstrekken en wat vervolgens je maandlasten worden. Ook het inbrengen van eigen geld wordt met je besproken. En wist je dat het nog steeds mogelijk is om een woning te kopen zonder eigen geld? Onze adviseur kan je er alles over vertellen. 

Verzekeringen 

Ook met betrekking tot verzekeringen zijn er verschillende persoonlijke afwegingen die gemaakt moeten worden. Als je niet veel eigen vermogen hebt kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om een woonlastenverzekering af te sluiten. Maar wat dekt een woonlastenverzekering precies? En heb je wel of geen overlijdensrisicoverzekering nodig? 

Bouwkundige keuringen

Ben je op zoek naar een eigen woning in Maastricht en omstreken? Immosa Makelaardij kan je ook begeleiden en adviseren bij een bouwkundige keuring met een van onze vaste specialisten op dit gebied. Dit biedt je zekerheid bij de aankoop van je woning.

Wil je meer informatie over taxaties, hypotheken, verzekeringen een bouwkundige keuring? Neem gerust contact met ons op via de onderstaande knop.  

Ik wil een afspraak maken