Verhuren aan expats

Wat zijn expats?

Expats zijn buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland komen werken. In Nederland is er sprake van schaarste aan hoogopgeleiden met kennis van techniek en software. Om de vacatures toch te vervullen nemen bedrijven daarom vaak expats aan.


Waarom verhuren aan expats?

Expats zijn betrouwbare huurders die vaak een aantal maanden tot jaren in Nederland verblijven. Daarna komt jouw woning weer vrij voor een nieuwe verhuur of eigen inwoning. Je huis verhuren aan expats kent een aantal voordelen. Expats gaan over het algemeen beter met woningen om dan bijvoorbeeld studenten. Ze zijn voornamelijk bezig met hun werk, waardoor ze meestal geen overlast veroorzaken. Wanneer je jouw woning verhuurt aan een expat bent je vrijwel verzekerd dat de woning netjes en in goede staat blijft. Ook heb je zekerheid met betrekking tot het betalen van de huur. Expats hebben vaak een hoog inkomen en in de meeste gevallen is er een overeenkomst door de werkgever afgesloten. Aan het einde van de huurperiode worden expats in de meeste gevallen door de werkgever gedwongen om na het einde van het arbeidscontract te vertrekken.


Wat levert het op?

Je huis verhuren aan expats is financieel gezien aantrekkelijk. Expats hebben vaak een hoog inkomen. Ze hebben gemiddeld tussen de €1000 en €2500 te besteden aan een woning. Het komt vaak voor dat de huur gedeeltelijk wordt betaald door het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Hierdoor levert het verhuren van je woning aan expats over het algemeen een hoog rendement op. 


Voor zowel tijdelijke huur als huur op de lange termijn

Het verhuren van uw woning aan expats is zowel geschikt voor tijdelijke huur als huur op de lange termijn. Omdat de duur van het arbeidscontract verschilt per expat is er voor iedere situatie een geschikte huurder. Er zijn expats die slechts enkele maanden een woning willen huren in verband met bijvoorbeeld een tijdelijk project. Maar er zijn ook expats die meerdere jaren in Nederland blijven wonen en graag met hun gezin hier een toekomst willen opbouwen.


Is mijn woning geschikt voor verhuur aan expats?

Over het algemeen is het altijd mogelijk om je huis te verhuren aan expats. Het is van belang dat je woning representatief is en past bij de wensen van de huurder. Zo zijn expats met name op zoek naar gestoffeerde en gemeubileerde woningen, zodat ze direct kunnen intrekken. Ook de ligging van je woning is belangrijk. Het is voor een expat natuurlijk ideaal als de woning dichtbij de werklocatie ligt. Ook kan het een voordeel zijn als je woning in de buurt van het openbaar vervoer ligt. Tot slot is het van belang dat je woning voldoet aan de algemene regels. Nederland kent een uitgebreide wet- en regelgeving omtrent huurcontracten, vaak verschillend per stad. Wij helpen jou hier graag bij.


Ik wil een afspraak maken